Kilkunastu uczniów naszej szkoły zdecydowało się przedłużyć sobie wakacje i udało się na wycieczkę do malowniczej Austrii. 6 września 2014 roku w godzinach popołudniowych wyruszyliśmy w długą podróż. Po dotarciu na miejsce zakwaterowania w miejscowości Villach i krótkim odpoczynku wjechaliśmy wyciągiem na szczyt Gerlitzen, skąd zeszliśmy już pieszo. Następnego dnia udaliśmy się na wieżę widokową Pyramidenkogel, z której mogliśmy  rozkoszować się przepięknymi widokami okolicy. Spacerowaliśmy również przełęczą Tscheppaschlucht, gdzie zdecydowanie główną atrakcją był przemarsz przez lodowaty strumień.

Kolejnym miejscem, które odwiedziliśmy było miasto na wodzie, czyli czarowna Wenecja. Oprócz rejsu barką turystyczną, spaceru wąskimi uliczkami i obejrzeniu najważniejszych zabytków, skosztowaliśmy  również włoskich lodów. W drodze powrotnej zahaczyliśmy o plażę, gdzie niektórzy skorzystali z kąpieli w blasku księżyca. W środę zwiedziliśmy zamek Landskron i spędziliśmy miło popołudnie w rezerwacie makaków. Ostatniego dnia naszej wycieczki udaliśmy się do Wiednia, który pomimo deszczowej aury, wywarł na każdym z uczestników niesamowite wrażenie. Niestety, wszystko co dobre, szybko się kończy. Po męczącej podróż wróciliśmy bezpiecznie do swoich domów. Wycieczka była bardzo udana i z pewnością pozostanie w pamięci każdego z nas na długi czas.

Aleksandra Kaczyńska kl. III D

Rekrutacja 2019 - 2020

Szkoła dla Niepodległej

Terminarz konsultacji przedmiotowych

Szkoła Młodych Patriotów

Kuratorium Oświaty w Białymstoku

OKE w Łomży

Odwiedza nas 31 gości oraz 0 użytkowników.

Bohater ON

Bohater ON Podziękowanie