Pokaz 1procent

Dobrą sławą cieszy się współpraca naszej szkoły z Miejskim Ośrodkiem Kultury w Wysokiem Mazowieckiem. Jesteśmy tu częstymi gośćmi. Przychodzimy do biblioteki, bywamy w kinie, niektórzy z nas uczęszczają na zajęcia muzyczne. Dziś odwiedziliśmy wystawę malarstwa naszej gimnazjalnej koleżanki Roxany Mirek. Roxana jest obecnie uczennicą warszawskiego liceum.

Z notatki biograficznej zamieszczonej na wystawie wynika, że sztuka zawsze była nieodłącznym elementem jej życia. Dalej twierdzi, że sztuka jest ucieczką od codzienności, tak też zatytułowana jest wystawa. Obrazy i rysunki utrzymane są w konwencji realistycznej, to głównie portrety młodych ludzi. Zakładamy więc, że to być może koledzy i koleżanki Roxany. Oprócz portretów, autorka wystawiła także rysunki przedstawiające przyrodę. Dowiedzieliśmy się, że Roxana interesuje się grafiką komputerową i otrzymała wyróżnienie w XXIV Ogólnopolskim Konkursie Komputerowym GRAFKOM 2014. Młoda malarka cały czas pracuje nad kształtowaniem własnego stylu, doskonaleniem warsztatu, ponieważ swoją przyszłość wiąże ze sztukami plastycznymi. Na zwiedzających największe wrażenie zrobiły prace na temat przyrody: rysunek świerku, ryby i kameleona.

Urszula Zambrzycka kl.Ic

Rekrutacja 2018 - 2019

LIST MEN

Kuratorium Oświaty w Białymstoku

OKE w Łomży

Odwiedza nas 48 gości oraz 0 użytkowników.

Jagiellończyk TV

Jagiellończyk Press